Министерският съвет прие нова финансова  помощ за отопление, която ще

...
Министерският съвет прие нова финансова  помощ за отопление, която ще
Коментари Харесай

Ще бъде отпусната нова еднократна помощ за отопление

Министерският съвет одобри нова финансова  помощ за отопление, която ще е еднократна и ще бъде в размер на 300 лв.. Помощта е ориентирана към осем целеви групи. Това разгласи на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер по обществените политики Лазар Лазаров.

" На днешното съвещание Министерският съвет одобри една спомагателна нова мярка за поддръжка на лица и фамилии, които получават поддръжка от страната на други нормативни учредения, само че към този миг не са получили целева помощ за отопление заради неотговаряне на подоходните критерии, които се отпускат по главните стратегии ", разясни той. 

Право на тази помощ ще имат: фамилии, които получават месечни помощи за дете без право на наследствена пенсия от умрял родител; фамилии, които получават месечни помощи за развъждане на дете с трайно увреждане до 18-годишна възраст или до довеждане докрай на приблизително образование; фамилии, които получават поддръжка за деца, настанени в семейство на родни или близки, или в приемно семейство; лица, които през тази година са подкрепяни вследствие на естествени бедствия; ветерани от войните и военноинвалиди.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР